...

𝗖𝗒𝗠 π—©π—˜π—¨π—˜π—‘ π—˜π—Ÿ 𝗠𝗒́𝗑 π—˜π—Ÿπ—¦ π—šπ—’π—¦π—¦π—’π—¦? π—œ π—˜π—Ÿπ—¦ π—šπ—”π—§π—¦? 🐱 🐢

Compartir post:
Animalons Hospital veterinari Andorra - Com veuen el mΓ³n els gossos i els gats?

La forma amb la qual els gats i gossos veuen el mΓ³n Γ©s diferent de com la veiem els humans, i aixΓ² es deu tant a la nitidesa i detalls que perceben, com als colors i a l’adaptabilitat a la foscor que tenen els seus ulls.

πŸ‘ La visiΓ³ dels gats i gossos Γ©s menys nΓ­tida que la nostra. Potser has notat alguna vegada que el teu gos no et reconeix de lluny, o que el teu gat no percep alguna cosa fins que no hi estΓ  raonablement a prop. AixΓ² Γ©s perquΓ¨ no perceben els detalls igual a com ho fem els humans, ni de lluny ni de prop. De mitja, un gos ha d’estar entre 30 i 50 cm per enfocar adequadament, mentre que els gats han d’estar entre 25 i 36 cm.

🎨 També passa amb els colors. Existeix el mite que els gossos veuen en blanc i negre, però la realitat és que sí que perceben els colors, simplement en un espectre diferent del nostre. Pel que fa als gats, un element que influeix en els colors que veuen és la llum. Amb prou claror, els seus ulls perceben colors freds i algun color càlid com el groc, però el vermell, en canvi, el veuen com un gris fosc.

πŸŒ’ Tot i que els gossos tambΓ© veuen en la foscor, la visiΓ³ dels gats estΓ  molt mΓ©s desenvolupada per veure a les fosques, perΓ² a causa de la falta de llum, ho fan en blanc i negre.

πŸ‘β€πŸ—¨ PerΓ² aixΓ² no Γ©s tot! No nomΓ©s la nitidesa i els colors defineixen la visiΓ³ dels nostres animals, tambΓ© ho fan la visiΓ³ perifΓ¨rica i la percepciΓ³ tridimensional que tenen de l’entorn. On els humans tenim una visiΓ³ perifΓ¨rica de 180Β° de mitja i una visiΓ³ tridimensional de 140Β°, els gats poden veure fins a 200Β° perifΓ¨ricament, perΓ² tridimensionalment nomΓ©s 90Β°, mentre que els gossos tenen una visiΓ³ perifΓ¨rica de 240Β° perΓ² tridimensional de 60Β°.

πŸ‘¨πŸ»β€βš•οΈ Els ulls sΓ³n molt importants per a la vida dels nostres animals, per aixΓ² els hem de cuidar amb revisions periΓ²diques i parant atenciΓ³ a qualsevol canvi o anomalia que puguin aparΓ¨ixer en els seus ulls. Si notes que el teu animalΓ³ ha perdut visiΓ³ o que no reconeix objectes de la mateixa manera que abans, porta’l al veterinari per assegurar-te que tot estΓ  correcte.

Altres posts