Ràbia a Catalunya

    

El passat 1 de Juny, quatre nens i un adult van ser mossegats per un gos a la ciutat de Toledo. L’esmentat gos bavejava constantment i es comportava de forma inusulament agressiva. La Policia alertada pels veïns va abatre a trets l’animal.

     

El 5 de Juny les autoritats competents van confirmar, desprès de realitzar les analítiques corresponents a les despulles del gos, que l’animal patia la temuda malaltia de la Ràbia.Es va procedir a vacunar els nens que havien estat mossegats i tota persona que havia estat en contacte amb l’animal.

     

Els propietaris de l’animal, residents a Montcada i Reixach, havien realitzat una estada de quatre mesos al Marroc. Desprès de tornar amb l’animal a Montcada i Reixach, van realitzar diferents estades per varis municipis de Catalunya per viatjar finalment a Toledo on, diuen, se’ls va escapar l’animal.

     

El Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca (DARP) de la Generalitat de Catalunya va procedir a assenyalar com a àrees de restricció els disstrictes de Sant Martí de Barcelona, Montcada i Reixac, Piera, Porqueres i Banyoles. Així mateix va posar en observació 13 gossos que havien estat en contacte amb l’animal abatut.

 

A dia d’avui no s’ha detectat cap cas mes de ràbia a catalunya.Malgrat tot la Generalitat de catalunya demana als propietaris i veterinaris catalans la màxima atenció en omplir els documents pertinents per viatjar a l’extranger, d’informar de comportaments anòmals en mascotes o de la troballa d’animals morts sense causa aparent.

 

A Andorra la vacunació de la ràbia és obligatòria desde fa anys en el cas del gos, el gat i les fures. I això protegeix a les nostres mascotes de contactes amb l’esmentat virus.

 

Assegureu-vos però, avui mes que mai, de dur el vostre animal al dia pel que fa a les vacunacions i la documentació que es requereix per viatjar.