Diarrea en gats i gossos

La diarrea en gats i gossos és una preocupació freqüent dels propietaris. Aquesta simptomatologia pot venir provocada per diversos factors com un canvi d’alimentació, una intoxicació o bé alguna ingesta que el nostre animaló hagi fet pel carrer, entre altres. Sovint no tenim clar com gestionar aquest tipus de situació i acabem donant a les nostres mascotes aliments o begudes que no són bones per a la seva recuperació, o fins i tot automedicant-los, posant en perill la seva salut. Per això, és important saber què cal fer i que no quan el nostre animaló pateix de descomposició.

Què cal fer?

El primer de tot és canviar l’alimentació habitual de la nostra mascota i substituir-la per una dieta d’arròs amb pollastre bullit, sense oli ni sal. De forma gradual tornarem a donar-li el seu pinso habitual.

Què no hem de fer?

És important no deixar la nostra mascota en dejú. Per recuperar les pèrdues i mantenir l’aigua dins del cos, l’intestí necessita sals; per això és vital que l’animal ingereixi aliments adients a la seva situació, a més d’aigua. També cal evitar donar begudes isotòniques com l’Aquarius, ja que l'excés de sucre d'aquests refrescs augmenta la glucosa a l'intestí que expulsa encara més aigua de l'organisme, empitjora la diarrea i amb això el risc de deshidratació. Finalment, és important no automedicar el nostre animal; administrar medicaments com el Fortasec sense prescripció del veterinari podria perjudicar greument la salut de la nostra mascota.

Si, tot i seguir aquestes pautes, el nostre animaló no es troba millor i/o el veiem decaigut i apagat, és imprescindible fer una visita al veterinari.