Animalons dóna la benvinguda als gats

Pía visita veterinari

Cada animal té unes necessitats i unes característiques inherents a la seva raça i és important tenir-les en compte, sobretot en situacions inusuals com són les visites al veterinari. Pel que fa als felins, aquests tenen comportaments particulars que fan que les consultes a l’especialista siguin diferents de les d’altres animals de companyia. Per això, a Animalons hem posat en funcionament una nova consulta pensada única i exclusivament per a gats. També, l'equip s’ha format i especialitzat per poder-los atendre amb total professionalitat i fer que la visita al veterinari sigui una vivència positiva. 

 

 

Els gats són animals territorials i un canvi d'espai els pot causar estrès. Tant és així que la visita al veterinari pot convertir el gat mes dòcil del món en un animal agressiu que tracta de protegir-se en un territori desconegut. Davant això l’actitud del veterinari així com la del propietari de l’animal són bàsiques per prevenir d'aquesta situació. Si el gat detecta nerviosisme per part de l'un o de l'altre, la visita es complica. Per tant, limitar l’estrès dels gats abans i durant la vista veterinària així com durant l’hospitalització és essencial. Per poder reconduir aquestes situacions, a Animalons hem ampliat el centre veterinari i hem adaptat una nova zona de consulta i una sala d’hospitalització exclusiva per a gats. Utilitzem tècniques amables amb els felins, que redueixen notablement l’estrès i el dolor durant la visita a les nostres instal·lacions.

 

La flexibilitat és una de les nostres màximes a l’hora d’examinar un gat. Ens adaptem al felí i deixem que ell esculli on ha de ser la visita: a la bàscula, al rascador, a la taula, al terra, etc. També és important reforçar-los la confiança i la seguretat oferint-los llocs on refugiar-se com rascadors, gàbies amb compartiments amagats o mantes amb les que aïllar-se dels elements exteriors mentre esperen.

A més, l’experiència i la formació del personal del centre veterinari són fonamentals i fan possible la detecció d’actituds de por i ansietat per part dels gats i la cerca de solucions per restablir la confiança. De fet, la por fa augmentar el sucre a la sang i aquesta pujada es pot diagnosticar erròniament com una diabetis. En aquest sentit, l’entrenament i l’especialització dels professionals faciliten la identificació d’aquestes actituds i permeten la presa de mesures preventives per evitar la resposta negativa dels felins.

D’altra banda, els gats són animals molt sensibles a les variacions olfactives ambientals. Per això, hem creat un ambient neutre, on el felí es pot sentir en total confiança. També utilitzem un sistema de feromones sintètiques (Feliway) tant en les consultes com en l’hospitalització. Aquest mètode ens permet obtenir, de manera artificial, la feromona facial felina que un gat secreta per les galtes quan està tranquil i segur; i aconseguir així que es relaxi de manera natural i redueixi l’ansietat que pot provocar-li la visita al veterinari. Finalment utilitzem productes de neteja no agressius que fan que els gats no se sentin incòmodes davant de les olors fortes. Aquests mateixos productes són molt eficients eliminant les feromones felines de la por que els gats alliberen amb l’estrès i que poden indicar als gats que venen a posteriori que alguna cosa dolenta està passant.

Els gats són animals independents però que necessiten del contacte amb els humans. Hem de recordar que, tot i que podem ser els seus amics, no podem dominar-los. Per una bona convivència cal que els coneguem en profunditat, acceptem la seva naturalesa i els estimem sense condicions.